El submarí de Monturiol

La Núria Clemares va participar a la Festa de la Ciència organitzada per l’Institut de Cultura de Barcelona ICUB al Parc de la Ciutadella, com a commemoració del 150è aniversari de l’avarament del submarí Ictineu I inventat per Narcís Monturiol.

“El submarí de Monturiol” és un espectacle infantil organitzat per Biblioteques de Barcelona, amb idea original i narració de  Núria Clemares, acompanyat d’un taller a càrrec de les artistes Anna Novella i Flavia Cuñer.

La Núria es presenta com a Narcisa, besneta del gran inventor Narcís Monturiol. Narcisa ha heretat del seu besavi la imaginació i les ganes d’inventar. Un dia a la casa familiar de Figueres la Narcisa troba una capsa que conté el gran secret del submarí de Monturiol. Amb un parell d’amigues la Narcisa es disposa a posar en marxa l’Ictineu del 2009: el submarí màgic que amb l’ajut de tots farem navegar.

Aquestes actuacions van anar precedides d’una xerrada orientada a tots els públics on Florenci Salesas va explicar la vida de Narcís Monturiol, tant en la seva vessant científica com política i humana. Al bloc d’en Florenci podreu trobar tot el que ell va escriure sobre aquest acte, així com moltes altres interessants notícies.

One comment

  1. Va ser un plaer compartir l’experiència. M’he alegrat de veure que hi ha una petita mostra de la teva representació en forma de clip: ja tinc un enllaç per poder mostrar a aquells a qui els en parlo. Tot i que està muntat d’una manera molt profesional, i sí, com a mostra està més que bé, és impossible que la gent que no hi hagi estat se’n faci una idea completa de la màgia del teu espectacle. No és culpa del clip, només passa que en segons quins casos –molts, de fet– “no hay nada como el directo”.

    I, ah! la meva filla –espectadora de primera fila i participant activa– encara me’n parla. Aquestes feines que feu algunes persones tenen un efecte molt positiu en l’esperit dels nens. I si a més tenen la qualitat de la teva proposta, als nens, sense que s’adonin, se’ls educa el gust, l’apreciació per les coses belles.

    Moltes gràcies!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s